A felnőtt élet kezdete: új lakás és új motorgumik

Talán már többen tudjátok, hogy nemsokára összeköltözünk a barátnőmmel egy közös albérletbe. Nagyon sok helyen jártunk, de a legtöbb lakás egyszerűen nem éri meg az idők során belefektetendő sok pénzt. Egy hete azonban találtunk egy nagyon jó kis albérletet, ami nem is olyan drága, úgyhogy eldöntöttük, hogy beköltözünk, és kifizetjük a kauciót.

Ezután csak egy nagyobb kiadás maradt csak hátra: a motoromnak új gumikat venni. Régóta halogatom a dolgot, de most véletlenül rátaláltam a Motortire oldalára, ahol egészen jó ajánlatok vannak. A motortire webáruház ugyanis elképesztő kínálattal rendelkezik. Cross, sport, túra vagy enduro típusú motorod van? Esetleg robogóhoz vagy chopperhez keresel abroncsot? A motortire.hu-n bármelyik típusra megtalálod a lehető legjobb motorgumikat, ráadásul köztük a legnagyobb márkák termékeivel. Milyen márkákra gondolok itt? Például a Continentalra, a Metzelerre, a Dunlopra vagy a Bridgestone-ra.

motortire webáruház

Tehát a motortire webáruházban biztosan találsz motorodra abroncsot, legyen szó Moto Guzzi, Suzuki, Sachs, Yamaha, KTM, Kawasaki vagy Harley-Davidson járgányokról. A honlapon mindezek külön kategóriákként ki is vannak gyűjtve a gyorsabb és hatékonyabb keresés érdekében. De tudsz böngészni a motorgumi típusok között, ha éppen specifikusabb csoportosítás szerint szeretnél szűrni.

Én azonban úgy voltam vele, hogy minél gyorsabban szeretnék gumiabroncsot vásárolni a motoromhoz, mivel elég rossz állapotba voltak a régiek, így célirányosan akartam keresni. Utána kellett először néznem a motorom jelenlegi gumijainak paramétereinek, majd ezekre kerestem rá konkrétan a motortire.hu tetején a motorgumi keresőben. Beírtam a gumi szélességét, magasságát, az átmérőt és a kategóriát is, de márkát direkt nem választottam, mivel nekem mindegy volt, milyen gyártótól származik az abroncs, ha jó minőségű.

Ekkor egy adag terméket kilistázott az oldal, így legalább egy háromnegyed órát töltöttem vele, hogy átnézzem a motortire webáruház teljes kínálatát. A gyors keresés tehát nem sikerült, de legalább megfontoltan tudtam ezek után dönteni. Két abroncs között vacilláltam sokat, de végül egy Michelin márkás gumi mellett döntöttem, mert ahogyan utánanéztem, azok sokáig bírják a gyűrődést. Egyébként amikor egy termékre rámész a motortire webáruházban, akkor kiadja az adott árucikk adatait, amiket leellenőrizve megbizonyosodhatsz róla, hogy a motorodnak megfelelő kiegészítőt veszel. Emellett még kép is van az abroncsról, hogy nagyjából lásd, hogy néz ki az. Ezek lehet, hogy nem tűnnek olyan nagy dolognak, de én sok olyan honlapot és webshopot láttam, ahol ilyenekkel nem foglalkoztak.

Továbbá annak is nagyon örültem, hogy a lap tetején külön aloldalakon lehet olvasni a vásárlási és szállítási feltételekről, hiszen ezek is kulcsfontosságúak azt nézve, hogy mennyire megbízható egy online webshop. A leírások lényegretörően foglalják össze az információkat, elolvasva őket már nem is maradt konkrét kérdésem, bele is vágtam tehát a vásárlásba.

Mivel többször szereltem már fel autógumit, ezért gondoltam, nem megyek be az üzletbe (ahol szerelést is vállalnak tehát), hanem házhoz rendeltem az abroncsot. Anyagilag sem volt vészes, és ráadásul így sokkal kényelmesebb a dolog, nem kellett kimennem érte munka után. Valóban meg is érkezett aztán a rendelés pár napon belül, és nem kellett csalódnom a minőségben. El sem tudom mondani, mennyire jó volt, amikor először mentem egy kört az új abroncsokkal felszerelve. Teljesen más érzés volt így vezetni a motoromat.

Ha esetleg viszont bármi problémád adódna a gumival, akkor 14 napon vissza lehet küldeni a terméket, és ebben az esetben a Motortire csapata vissza is fizeti az árát. Így tehát akkor sincs gond, ha még nem annyira értesz a motorokhoz, de azért én ajánlom, hogy előtte nézz utána, mégis pontosan milyen abroncsra van szükséged.

Ha pedig a motortire webáruházon való vásárlás közben vagy után bármiféle kérdésed merülne fel, akkor azt is nyugodtan felteheted nekik, a honlapon a kapcsolat menüpont alatt ugyanis telefonos és email-es elérhetőséget is megadtak. A lényeg, hogy ha azt akarod, hogy szereljék fel a gumit, akkor időpontot kell foglalni, melyet a honlapon keresztül is megtehetsz.

Én tehát bátran ajánlom, hogy ha új motorgumi érdekel, akkor ne habozz, és nézz fel a motortire webáruházára!