A lakásvásárlás után a legnehezebb döntés a cégalapítás volt

Nagyon sokáig éltünk a párommal albérletben, mielőtt sikerült volna elég pénzt összeszednünk, hogy saját lakásba költözzünk. Akkor azt gondoltam, ez volt a legnehezebb dolog, amit valaha tettem. De tévednem kellett. A cégalapítás még azt is túlszárnyalta. A munkám ugyan jól fizetett, de nem szerettem igazán, és mindig is arról álmodtam, hogy egyszer majd saját céget fogok vezetni. Persze, ez mind szép és jó, de nagyon nehéz megvalósítani.

Végül a feleségem beszélt rá, hogy belevágjak. Némi internetes keresgélés után sikerült is rátalálnom egy olyan oldalra, aminek a segítségével el tudtam indulni valamilyen irányba. A top cégalapításnál minden le volt írva feketén fehéren, hogy mit kell tennem, én csak a sorrendet cseréltem fel egy-két helyen, ahol úgy gondoltam, nem lehet belőle nagy probléma. Mindenképp a könyvelővel kezdtem. Ahogy átbeszéltük a dolgokat, meg még alaposabban utána néztem a dolgoknak úgy döntöttem a cégalapítás bt verziója mellett köteleződöm el. Az egyetlen dolog, ami az utamba állt az egy társ hiánya volt. Épp ezért megkörnyékeztem az egyik unokatestvéremet, akinek hasonló érdeklőséi köre volt az enyémhez, és tudtam hogy jó csapatot alkotnánk. Az egyetlen baj az volt, hogy nem tudtam, mennyire szereti vagy sem a jelenlegi munkahelyét. Szerencsére mázlim volt, és kapva kapott az üzleten (ha-ha). Úgyhogy a következő lépéseket már együtt tettük meg.

cégalapítás bt

A név választás és a kezdőtőkében való megállapodás szintén nagyon gördülékenyen zajlott, pedig azt hittem lesznek majd döccenők az úton. Lettek is csak nem itt. Természetesen Lackónak is megmutattam a nagyszerű oldalt, ami alapján eddig tájékozódtam, és alaposan végignéztük a számunkra érdekes és fontos füleket. Csak a kft. alapítást és a cégmódosítást hagytuk érintetlenül.

Abban nem tudtunk megegyezni, hol legyen a cég székhelye. Mind a ketten úgy gondoltuk, hogy igénybe vesszük a top cégalapítás kínálta lehetőséget erre a szolgáltatásra is, csak azt nem tudtuk, hogy inkább Budapesten vagy inkább Újlengyelben akarjuk-e megnevezni azt. Gyakorlatilag egy olyan lehetőséget kínáltak ezzel, hogy a levelezésünk nagy része erre a címre futna be, amit továbbítanak is nekünk egy bizonyos összeg fejében. Cserébe az adónk egy részétől nem kell megválnunk. Ez jogszabály szerint se illegális, és úgy mérlegeltünk, hogy a jó tulajdonságok messze meghaladják a negatívumokat. Így egy gyors telefon után, aminek keretében még megkérdeztük a bennünk maradt megválaszolatlan kérdéseket, kértünk is időpontot a cégalapításhoz.

Utána már csak apróságokat kellett elintéznünk, és úgy tűnt meg is kezdhetjük a működést. Hogy mennyire leszünk sikeresek, azt még természetesen nem tudjuk, de én szeretnék bízni abban, hogy meg tudjuk valósítani az álmainkat.

Ha esetleg te is úgy érzed, hogy cégalapítás bt a célod akár most, akár a közeljövőben, csak ajánlani tudom a top cégalapítást, és sok sikert kívánok mindenben. Ha kérdésed támadna, ne félj feltenni nekik, nagyon kedvesen és udvariasan válaszolnak mindenre, és az egyetlen buta kérdés az az, amit nem tettek fel.