A selfiegéppel találtam meg az új albérletet

Az albérlet keresés az első néhány alkalommal még talán izgalmas lehet, de miután már a sokadik költözésre készül az ember, az egész csak nyűg. De ha muszáj új helyet keresni, akkor nincs mit tenni. El kell kezdeni a szokásos köröket. A legutóbbi alkalommal azonban, mellém szegődött a szerencse.

Egy ingatlanos ismerősöm egészen speciális módon hirdeti az ingatlanokat. A Selfiegép.hu-tól szokott berendezést bérelni, amivel igyekszik minél kreatívabb, különlegesebb fotókat készíteni az eladni kívánt lakásokról, házakról. A bérelt fotogép nagyon praktikus, egy tükörreflexes géppel és stúdióvakuval felszerelve, nagyszerű minőségben készíti a képeket. Az egy külön pozitívum, hogy a képek azonnal kinyomtathatóak, így a résztvevő statiszták is azonnal kaphatnak belőle, és közreműködhetnek a hirdetésben. Arról nem is beszélve, hogy elég volt egy 3×3 négyzetméteres terület a beüzemelésre.

Egyik alkalommal engem is megkért, hogy legyek statiszta az egyik lakás fotózásánál. Ugyanúgy, ki volt bérelve a fotogép, és ezúttal egy régi társasház mellett épült lakópark lakásait fotóztuk. A fotogép felállítása körülbelül 20-30 percet vett igénybe, addig kimentem a teraszra megnézni a környéket. Ahogy átlestem a szomszédos társasházra, arra gondoltam, hogy milyen szimpatikus környék, és szívesen laknék egy ilyen társasházban. Az eladásra szánt lakásban több fotót is készítettünk, az egyiket a teraszon. Mivel azonnal ki lehetett nyomtatni, mindegyikből kaptunk több példányt, hogy a saját lakhelyünkön, munkahelyünkön is tegyük ki. A teraszos képet nézegetve, észrevettem, hogy a szembelévő régi társasház egyik ablakába kitettek egy táblát, kiadó lakás felirattal.

A selfiegép a házibulin is tarolt

Fel is hívtam a számot, hogy megnézzem a lakást. Szerencsére, még aznapra tudtak időpontot adni, így a fotózás után rögtön meg tudtam nézni. El se hittem, hogy ilyen mázlim van, ugyanis a lakás tökéletes volt. Nem is hezitáltam sokáig, lecsaptam a lehetőségre. A költözés utáni hétre egy kis házibulit szerveztem, amire egy fotogépet is béreltem a Selfiegép.hu-tól, az ingatlanos ismerősöm javaslatára. Külön hátteret is igényeltem, hogy még különlegesebb legyen az este, illetve örömmel láttam, hogy plusz vicces kiegészítőket is biztosítanak. Alig vártam, hogy elkezdődjön a buli, a GIF-es funkcióra különösen kíváncsi voltam.

Megérkeztek az első vendégek, és szinte rögtön a selfiegép lett az este középpontja. Szerintem több mint száz képet készítettünk az este folyamán. Az volt a legjobb, hogy rögtön mindenki kaphatott egy példányt az elkészült fotókból. Mindenkinek nagyon tetszett a fotogép, mondtam is az ingatlanos ismerősömnek, hogy mekkora sikere volt az ötletének. Ő is mesélte, hogy több ügyfele is igénybe vette a Selfiegép.hu szolgáltatását, miután látta az ingatlanos hirdetéseit. Ez a fotogép nagyon sok lehetőséggel rendelkezik, persze, főleg bulikon és egyéb rendezvényeken szokták használni. Azóta több barátom is mondta, hogy használta a Selfiegép szolgáltatásait szülinapokon, esküvőkön, évfordulókon.

Az ingatlanos ismerősömnek és a selfiegépnek köszönhetően, a (reményeim szerint) utolsó lakáskeresős akcióm gyorsan és zökkenőmentesen zajlott. Sőt, még egy szuper házibulit is tartottam, amit a fotogép használata megkoronázott, és felejthetetlen élményeket adott, amit azóta is mindenki felemleget. A rövid mozgóképekből készült GIF-ek azóta is humorforrásként szolgálnak, és mindig vidám pillanatokat okoznak számunkra az elkészült sok-sok selfie mellett. Tanulságként levontam, hogy oda kell figyelni az apróságokra, mert egy olyan egyszerű dolog, mint egy selfie is sokat számíthat.