Albérlet után végre jöhetett a saját lakás, ebben segített az e-tanúsítás

Tudod, ha az ember leél 10 évet különböző albérletekben, akkor érthető, ha kicsit elege lesz a dologból. Rendben, sokszor hallani, hogy a magyarok röghöz kötöttek és nyugaton szinte mindenki bérelt lakásban lakik, de ott azért a lehetőségek is kicsit mások. Nekem pedig elegem lett abból, hogy sokszor a főbérlő pillanatnyi szeszélyeinek vagyok kitéve, kellett egy saját kuckó. Sikerült felhalmoznom némi önerőt is, szóval a banki kölcsön sem jelentett akadályt, és egy remek kis lakást is kinéztem magamnak, csakhogy az azt árusító idősebb hölgynek kellett némi segítség. Például fogalma sem volt, hogy az adásvételhez már több, mint 7 éve szükséges az energetikai tanúsítás, annyira le volt maradva a szabályok követésével. Ingatlanos nem akart megbízni, mert bizalmatlan, lehúzásnak tartja. Így nekem kellett segítenem, hogy mindent el tudjon intézni időben, többek közt az e-tanúsítás kérdését is. egy keveset kellett hozzá kutatnom, de végül megérte, hiszen ráakadtam az e-tanusitas.eu oldalra, ami végül a megoldást jelentette.

Az energetikai tanúsítás nem több, mint egy olyan dokumentum, ami az adott ingatlan energiafelhasználási hatékonyságát mutatja. Ezt egy vizsgálat, egy helyszíni szemle előzi meg, melynek során kiérkezik a helyszínre a szakember, megmér, lejegyez és megbecsül bizonyos dolgokat, majd a kinyert adatokat beküldve a központba elkészülhet az e-tanúsítás. Igen ám, csakhogy sokan visszaélnek az emberek tudatlanságával, és vizsgálat nélkül, online bediktált adatok alapján is kiállítja a tanúsítást. Ez nem csak, hogy érvénytelen, de törvénytelen is! Nagyon megütheti a bokáját az, aki az olcsóbbnak és kényelmesebbnek tűnő megoldást választja. Mindezt, és sok egyebet is az e-tanusitas.eu oldaláról és blogjáról tudtam meg, amikor elkezdtem nyomozni a megfelelő e-tanúsítás után. Kiderült, hogy ők az egyik leginkább szakmailag felkészült és kompetens cég az országban.

Mindemellett extra gyorsan is tudnak dolgozni, ha a szükség úgy kívánja. Amennyiben az ügyfél él a lehetőséggel, akkor plusz szolgáltatásként extra gyors intézést is kérhet, amivel 24, de akár 12 órán belül is hozzájuthat a dokumentumhoz, ha például emiatt késlekedik a szerződés nyélbe ütése. Hála az égnek, hogy még idejében elkezdtem ezeknek utánanézni, és így megtaláltam a legmegfelelőbb szakértőket. Nagyon beleszerettem abba a lakásban, nem akartam volna emiatt elengedni. Átmentem hát a hölgyhöz, és együtt megnéztük az oldalt, elmagyaráztam neki dióhéjban, mire is kell az e-tanúsítás, és közösen kitöltöttük neki a kapcsolatfelvevő adatlapot. Csodák csodája, 24 órán belül fel is keresték, és egyeztettek vele időpontot, hogy mikor tud kimenni a szakember elvégezni a helyszíni felmérést. Így hát ez az akadály is elhárult.

Már csak a banki folyamatokon kell túllendülnöm, addigra egész biztosan készen lesz az e-tanúsítás is. Így hát riaszthatjuk az ügyvédeket és a közjegyzőt, mert lassan minden akadály elhárul, és végre költözhetek az első saját lakásomba, amire még további 10 évig érvényes lesz a friss energetikai tanúsítás!