Albérletben és saját lakásban is készíthetsz szappant

Albérletet bizony nem mindig könnyű találni, pláne nem a fővárosban. Ha egyetemista vagy, akkor sok szempont van, amit figyelembe kell venned, és hát persze az ár az egyik legfőbb faktor az esetek többségében. Ezt még csak tetézi az, ha esetleg háziállatod van, vagy fontos számodra, hogy valami legyen vagy ne legyen a lakásban vagy szobában (például erkély, fürdőkád, külön bejárat, lift, ha sokadik emelet, satöbbi… Bízom benne, hogy a legtöbbeteknek nem kell kiállnotok olyan megpróbáltatásokat, mint ami az egyik kedves barátnőmmel esett meg, aki összeköltözött az egyik ismerősével, majd a lány felrúgta a megállapodásukat, miszerint ő szerelembe esett, és máris szeretne összeköltözni az új lovaggal. Barátnőm hirtelen nem tudta, mit csináljon, mert egyedül nem tudta volna fenntartani az albérletet, meg persze épphogy csak beköltöztek, nem szeretett volna kiköltözni. Mást viszont nem tudta elképzelni, hogy maga mellé vegyen, mert egyszobás lakásról volt szó, idegennel nem szívesen élt volna ilyen közel. Aztán végül megoldódott a dolog, mert az “átmeneti időszakban” beköltözött hozzánk két hétre, az idő alatt pedig szerencsére talált magának egy elfogadható lakást két szimpatikus lakótárssal. Bár az volt az első, hogy addig idegen lányokkal kellett együtt élnie, egészen megszerette és jóban is lettek egymással, hála az égnek. Szóval érdemes megfontolni, hogy kivel és hogyan költözöl, mert persze bármikor borulhat bármi akár a te életedben is, de jobb minden lehetséges esetre mielőbb felkészülni, átbeszélni a különböző opciókat. Én egyébként szerencsés vagyok az albérletemmel, de persze nagy vágyam lenne egy saját ingatlan, amitől egyelőre sajnos nagyon távol állok. Gondoltam rá, hogy lehet, el kell fogadnom, hogy albérlő leszek mindig is.

Na de az, hogy albérletben élsz, nem jelenti azt, hogy nem lakhatod be igazán a teret és töltheted meg minden olyan aprósággal és tevékenységgel, ami téged jellemez! Én például imádok szappant készíteni házilag, igazán izgalmas, ahogy a végén a kis kutyulásom összeáll egy használható, illatos egésszé. Ha pedig szappan készítés alapanyagok, akkor véleményem szerint a lehető legjobb választás a Pipere Porta budapesti üzlete vagy webáruháza. Imádom, hogy olyan sok termék szerezhető be náluk egy helyről, és minden abszolút megfizethető árban van. Az illataik nagyon különlegesek, az az egész szekció a kedvencem az egész oldalon belül, ugyanis gyertyákba és kozmetikumokba is jól működnek a különböző illatok – a termékek leírásánál mindig fel van tüntetve, hogy mire használhatod az adott illatot. A hajamat is rengetegen dicsérik és kérdezik, hogy mivel szoktam mosni és ápolni, erre mindig büszkén válaszolom, hogy házi készítésű szerekkel. Az olajak is nagy kedvenceim egyébként, főleg a hűvösebb évszakokban nagyon fontos, hogy ne csak hidratáljuk testünket, hanem olajokkal is ápoljuk. A hajnak és az arcbőrnek is nagyon jót tesz! Nyilván az olaj típusától is függ, de nem kell kétségbe esnie a zsíros arcbőrrel rendelkezőknek sem, mert van olyan olaj, ami kifejezetten jót tesz az ilyen bőrtípusnak és a kombinált bőrűeknek is!

Nem csak a szappan készítés alapanyagok hatnak újdonságként számodra, hanem maga a gyertya és a kozmetikumok készítése is? Ne ess pánikba, a Pipere Porta nem hagy sötétben tapogatózni, egyrészt segítségedre van a sok informatív leírás, másrészt még oktatóvideók is elérhetőek az oldalon vagy a legnagyobb videómegosztó portálon, bátran meríts ihletet és bátorságot ezekből, mielőtt belevágsz! Kezdetnek az is tök oké, ha kisebb mennyiséget rendelsz az alapanyagokból, és mire biztos vagy a dolgodban, akkorra már kipróbálhatsz különböző variációkat is: új illatokat, színezőket, más és más olajokat… A lehetőségek tárháza közel végtelen, hála a Pipere Porta feltöltött készleteinek! Ilyen szortimenttel, ami náluk van, még sehol máshol nem találkoztam, ezért is örültem különösen, amikor a figyelmembe ajánlotta egyik kolléganőm az oldalt.

A szappan készítés alapanyagok terén tehát nem jelenthet gondot, ha a pipereporta.hu jó ár-érték arányú termékeit választod. Nekem nagyon bevált, szívből ajánlom mind a termékeket, mind magát a kreatív hobbit!

szappan készítés alapanyagok

A rendelés menete egyébként nagyon egyszerű, a weboldalon minden nagyon egyértelmű és funkcionális. A fizetésre több mód van: én általában kártyával szoktam fizetni, mert nekem az a legegyszerűbb és leggyorsabb, de lehet utalni is nekik, illetve az utánvétes fizetés is megoldható, de csak az ötezer forint értékű rendelések felett. Szállítás tekintetében is akadnak különböző opcióink, így ilyen téren is mindenki meg tudja találni a neki leginkább megfelelőt: természetesen házhoz rendelhetőek a termékek, de emellett csomagpontra és automatába is lehet őket kérni. A különböző szállítási módok ára eltér, mint ahogyan a súlylimit is, azonban az közös bennük, hogy 25 ezer ft-tól akárhogyan is rendelünk, az nem jár semmilyen plusz költséggel.

Számomra sokat jelent, hogy az albimat fel tudom dobni ezekkel az abszolút személyre szabott, az otthonosság érzetét fokozó kiegészítőkkel, mint a gyertya, vagy egy szép szappan. Ezért is javaslom mindenkinek, hogy aki kicsi affinitást is érez akár a D. I. Y. projektekkel kapcsolatban, annak érdemes tennie egy próbát a Pipere Porta alapanyagaival. Nem csak a lakást dobja fel, hanem a kedvedet is! Én nemrégiben fedeztem fel náluk a száraz virágokat, amikkel csak még jobban fel tudom dobni a készülő alkotásokat. Nem csak a színeik miatt egyediek, hanem az illatuk és a különböző formáik miatt – tényleg elég extrák, érdemes lecsekkolni őket! Irány a pipereporta.hu, ha meghoztam a kedved, és előre is hajrá a kézműves, otthon töltött estékhez!