Elvégre felvették magát az ELTE-re…

Az unokatesóm idén érettségizett, és a nyáron – a család nagy örömére – felvették az ELTE-re. A sikeres felvételivel azonban nem csak a felhőtlen öröm járt együtt – kezdetét vette ugyanis a nagy albérlethajsza.

Megfelelő albérletet találni még úgy sem könnyű, hogy hárman összeálltak, és nem egyedül tervezték fizetni az egészet – sőt, bizonyos értelemben pont hogy megnehezítette a dolgot (az egymásból nyíló szobák ezzel a felállással például nem túl praktikusak). Szerencsére azonban az utolsó pillanatban meglett a tökéletes – és ez a tökéletes annyira tökéletes volt, hogy még légkondi is volt benne.

A tulajdonossal beszélgetve kiderült, hogy a légkondi beszereléséért a Klíma Global a felelős. Pontosabban a beszerelésért valójában nem – a cég ugyanis Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyében vállalja a légkondicionáló berendezések telepítését, a készülékeiket azonban bárhová kiszállítják, sőt, megbízható klímaszerelő felkutatásában is segítségére vannak a megrendelőnek.

Mivel eredetileg tataiak vagyunk, és éppen mi is klímaberendezés vásárlásán gondolkodtunk, rögtön el is kértük a cég elérhetőségét a tulajdonostól. A nyár második fele talán nem tűnik a legideálisabb időpontnak a légkondi projekt elindításához – a legtöbb cég és szakember ilyenkor már teljesen be van táblázva, és nem valószínű, hogy még az ősz előtt sikerül beszereltetnünk a készüléket, akkor meg már, ugye, minek – mivel azonban mi olyan típusú légkondiban gondolkodtunk, ami egyben a fűtést is biztosítja számunkra, egyáltalán nem ragaszkodtunk ahhoz, hogy a munkálatok nyár vége előtt befejeződjenek.

Azon kívül, hogy fűtésre is szeretnénk használni a készüléket, másban sajnos nem igazán voltunk biztosak – meg úgy egyáltalán, azt sem igazán tudtuk, milyen szempontokat kellene átgondolnunk. Szerencsére azonban a Klíma Global honlapján találtunk egy rövid, listaszerű szempontrendszert, ami hasznos fogódzót nyújtott ahhoz, hogy egyáltalán át tudjuk gondolni, milyen kérdések merülhetnek majd fel a szakemberrel folytatott beszélgetés során. Ezt követően már nagyobb bátorsággal töltöttük ki az ajánlatkérő űrlapot – mindig jó, ha az ember kicsit tájékozódhat és utánaolvashat adott témáknak, mielőtt meghozna egy döntést vagy igénybe venne egy szolgáltatást.

Miután elküldtük az ajánlatkérést, hamarosan jelentkezett is egy munkatárs telefonon, akivel aztán minden felmerülő kérdést meg tudtunk beszélni – nemsokára pedig már kezdődnek is a tényleges munkálatok.

Szóval az unokatesóm az egyetemet, mi pedig a légkondis életünket kezdjük idén szeptemberben – köszönhetően a Klíma Global szakértő csapatának.