Hatékonyabb takarítás az albérletemben

Pár éve már ugyanabban az albérletben lakom. Szerencsére sikerült találni egy olyat, ami minden szempontból megfelelő. A főbérlő is nagyon kedves és nincs is horror áron, pedig ráadásul két szobás lakásról van szó. A környék is gyönyörű, tele van parkokkal meg zöld területekkel. Én sosem szerettem volna a városban lakni, mindig is vidékre húzott a szívem, de sajnos egy telek vagy ház megvásárlása manapság eléggé elérhetetlennek tűnik. Ne értsétek félre, szeretek albérletben lakni és tényleg a lehető legjobbat meg is találtam. De mégsem olyan, mint egy mesebeli kertes ház, amit kiskoromban megálmodtam.

Valamelyik nap éppen hazafele tartottam, amikor meghallottam, ahogy két idősebb hölgy arról beszél, hogy a panelház környéki teendőket nincs aki elvégezze. Az előző takarító hölgy elköltözött és lenne aki elvállalná, de nem tud már úgy seperni meg felmosni, mint régen. Elhatároztam, hogy megnézem mivel tudnék segíteni. Utána néztem a neten, hogy milyen takarítógépek vannak és találtam is egy szuper oldalt. Greenway kft, olyan szolgáltatást nyújt, amivel különböző takarítógépeket lehet bérelni, nagyobb beruházási költségek nélkül.

A honlapon rengeteg fontos információ megtalálható a bérléssel kapcsolatban, például az is, hogy milyen előnyökkel jár. Nem kell törődni az üzemeltetéssel és nincs szervizköltség sem. Bevallom, szerintem ezek nagyon fontos dolgok, főleg mivel az itt lakók többsége nyugdíjas vagy pályakezdő és a közös költségből nem igazán tudnánk fedezni váratlan kiadásokat. Ha pedig nincs szükségünk már a gépekre vissza is adhatjuk őket, így nem kell eladással vagy elajándékozással foglalkozni, mint egy vásárlásnál. Illetve, ha mégsem olyan a választott gép, amilyet szerettünk volna, a Greenway kft ki is cseréli nekünk egy másik modellre.

Az első takarítógépek, amik megtetszettek azok a seprőgépek voltak. A https://greenwaykft.hu/berelheto-gepek/seprogep linken ti is megnézhetitek őket. Több féle közül lehet választani. Vannak ráülős és gyalogkísérős típusok is, a választás csak attól függ, hogy milyet szeretnétek. Minden modellről részletesen le vannak írva a tudnivalók és a műszaki adatok, ami segít a választásban. Telefonon vagy emailben is fel lehet venni velük a kapcsolatot, ha még szélesebb tájékoztatást szeretnénk, vagy ha bármilyen kérdés felmerülne.

Nekünk mindenképp olyan kellene, ami kültéri és beltéri használatra is alkalmas, hiszen nem csak bent szükséges rendben tartani a dolgokat. Szerencsére ebből is van választék az oldalon és a gépek használata is egyszerű, amit a Greenway kft be is mutat oktatások keretében. Elsősorban olyan gépre gondoltam, ami ráülős, hogy kényelmesebb és könnyebb legyen a takarítás, viszont egy kisebb fajta gép is elég lenne az épület és a környékének a takarítására.

Miután mindent alaposan átböngésztem, felhívtam a közös képviselőt, hogy megmutassam neki a seprőgépeket a https://greenwaykft.hu/berelheto-gepek/seprogep weboldalon. Megmutattam neki, hogy mit, hol talál meg az oldalon, de szerencsére elég jól el lehet rajta igazodni, így ez sem jelentett különösebb kihívást. Úgy vettem észre, hogy nagyon tetszett neki az ötletem és azt mondta, hogy utána számol, hogy belefér e a büdzsébe egy ilyen gép bérlése. Szerintem a hatékonysággal és a gyorsabb munkával időt és pénzt lehet megspórolni. Hiszen azt mondják az idő pénz.

Remélem, hogy tudtam ezzel egy picit segíteni, ha már a takarítást nem tudom elvállalni és az albérletem még jobb hely lesz, mint eddig.