Jó élményvolt az albérletbe vízszerelőt hívni

Az albérlet sokáig szitokszó volt a szótáramban. Konkrétan 2 évnek kellett eltelnie az első saját lakásom megvásárlása után ahhoz, hogy ne kapjon el a gyomorideg. Ez nem azért volt, mert rossz ötletnek, kidobott pénznek tartom az albérletet, hanem azért, mert volt jó néhány kellemetlen tapasztalatom e téren.

Persze nem panasznapot akarok tartani nektek, de volt az albérletes éveimben jó néhány olyan esemény, melyek által volt alkalmam edződni, hogy finoman fogalmazzak.
Ilyen alkalom volt például az, amikor a tulajdonos 3 hétig hitegetett, hogy ki fognak jönni megszerelni a mosógépet a szerelők. Óriási késéssel (értsd úgy, hogy napokkal később) érkeztek meg, és meg sem tudták normálisan csinálni, ugyanis kb 3-4 napig működött, utána megint hívni kellett, és újabb 1 hónapot várni rá. Amikor már negyedjére történt meg mindez (és mi ugye addig máshová hordtuk a ruhánkat mosni), mondtuk a tulajdonosnak, hogy nem venne-e inkább egy új mosógépet? A válasz egyértelmű nem volt, szerinte a 35 éves fehér-barna Hajdu mosógép teljesen tökéletes.

Egy évvel később, egy következő albérletben a szomszédokkal gyűlt meg a bajunk. Az alattunk lévő öreg néni számára minden hangos volt, még a levegővételünk is, amiért cserébe naphosszat kongatta a fűtéscsöveket, hogy megbosszulja a hangos lépteket és azt, hogy ki mertük húzni a széket, amikor ebédelni akartunk.
Sajnos itt a felső szomszéd se volt jobb, finoman mondva is idegbeteg volt: egyszer valami problémája akadt, amiről – máig nem tudjuk, miért-, úgy gondolta, hogy mi vagyunk az okozója. Ezt nem kedvesen akarta megbeszélni, hanem ököllel dörömbölt az ajtón este 8-kor, hogy nyissuk ki. Mi persze megijedtünk, és elbújtunk egy szobában, mire ő sértődötten ránk kapcsolta a villanyórát, és sötétben kuksoltunk percekig, remegve a félelemtől. A tulaj erre azt mondta, hogy a szomszédok már csak ilyenek, hívjunk rendőrt, hogyha félünk.

Még ezt a listát tovább is bővíthetném, de nem szeretném senkinek sem az idejét rabolni, és ahogy már mondtam, nem is panasznapot akarok tartani. Szerencsére volt azért egy jó tapasztalatom is az albérletek kapcsán, mégpedig az a legutolsó helyen, egy vízszerelő kapcsán alakult ki bennem.

Történt egyszer, hogy az épp aktuális albérletben a barátnőkkel felfedeztük, hogy sajnos olyan szinten csöpög valahonnan a víz, hogy áll egy tócsa szinte folyamatosan a fürdőszoba-szekrény alatt. Valahol a kézmosó alatti csövekből jött a víz, de mivel nem értettünk hozzá, ennyit sikerült megállapítani a csajokkal. Továbbá még annyit, hogy ez nem maradhat így, ugyanis a bútor már így is megsínylette, hogy vízben áll, továbbá a vízszámlának sem jó.

Itt következett az a lépcső, hogy akkor vízszerelőt kell hívni, ami valljuk be, a korábbi tapasztalatok alapján elég nagy kálváriának ígérkezett.
Meglepődtem a tulajdonos hozzáállásán: azt kérte, hogy oldjuk meg mi, hívjunk szerelőt, fogadjuk nyugodtan, fizessük ki, kérjünk számlát, és minden költséget megtérít.

Nekem ez nagyon szimpatikus volt, ugyanis így legalább kézben tarthattam a dolgokat, és nem egy passzív elszenvedője voltam az egész helyzetnek.

Még aznap este nekiálltam vízszerelő után kutatni. A Google volt ebben a segítségemre, mivel korábban még nem sok vízszerelőt kellett hívnom. Nem kellett sokat kutatni, hogy rátaláljak a topvizgazfutesszerelo.hu oldalra, ahol profi vízszerelő szakemberek szolgáltatásait is lehetett igényelni.

Nagyon szimpatikus volt a weblap: átlátható, könnyen kezelhető, modern, színes és nem utolsó sorban rendkívül informatív. Ez utóbbi remekül jött nekem, ugyanis nőként nem igazán voltam képben a vízszereléssel, így örültem, hogy olvashatok hasznos infókat és nem fogok befürödni a hülye kérdéseimmel, amikor felhívom őket.
A blogjuk csodás: olyan érthetően írnak különféle problémákról, hogy egy teljesen laikus ember is könnyen érti őket. Ez nekem nagy öröm volt, hiszen korábban hülyének éreztem magam az ilyesmihez.

A blogcikkek közt böngészve tudatosult bennem, hogy a topvizgazfutesszerelo.hu oldalán nem csak vízszerelő érhető el, hanem gáz- és fűtésszerelő is, szóval nem árt majd elmenteni ezt az oldalt, ha beválik a szakember, aki kiérkezik majd.
Miután éjfélig olvasgattam, meg is született az elhatározás: holnap reggel azzal nyitom a napot, hogy felhívom őket. A bizalom már megvan.

Másnap reggel telefonáltam is, szerintem én voltam aznap náluk az első. Elmondtam a magam buta kis konyhanyelvén a problémánkat, amit a telefon túlsó felén ülő hölgy készséggel meghallgatott. Megnyugtatott, hogy ez nagyon gyakori, biztosan van rá megoldásuk a szerelőknek.
Mivel nem egy SOS, sürgős ügyről volt szó, nem kellett szerencsére azonnal riasztani a kollégákat. Egyeztettünk egy időpontot csütörtök délelőttre, és azt a tanácsot kaptuk, hogy addig zárjuk el azt a csapot teljesen, és használjunk más helyet kézmosásra, ha megoldható.

Egyébként azt nem tudtam, hogy SOS is kijönnének, hogyha baj történne, de elég megnyugató volt a tudat, hogy például egy csőtörés esetén is számíthatnánk rájuk.

Nem kellett sokat várnunk arra, hogy megérkezzenek: csütörtökön a megbeszélt időpontban csengettek is nálunk. Beengedtem őket, megmutattam hol a problémás csap, és elmondtam ismét, mi a gond.
Nagyon-nagyon meglepődtem, ugyanis konkrétan egy óra alatt helyrehozták a hibát! Ez remek időtartam! Sőt, még a végén kiderült, hogy az áruk is korrekt.

A szolgáltatásról kaptam számlát is, mely nem csak a tulajnak, hanem akár a biztosítónak is jól jöhet bizonyos helyzetekben. A lakásbiztosítások esetén igazolni kell az ilyen munkálatokat, és bizony nem mindenféle számlát adhatunk be ilyenkor. Szerencsére a topvizgazfutesszerelo.hu munkatársai erre is figyelnek, és mindig olyan számlát adnak, amit a biztosító is elfogadna, ha kárt akarunk bejelenteni.

Nagyon elégedett voltam az első vízszerelős kalandommal, sokkal-sokkal simábban ment a dolog, mint gondoltam. Mivel egész Budapest területén elérhetők, elmentettem az elérhetőségüket, később hátha jól jön még.

A végeredménnyel a tulajdonos is elégedett volt, el is kérte a számukat. Mondta, hogy jó szerelőt keresni neki is mindig nehéz, nem talált még igazán bevált szakembert, így örült, hogy most végre kapott valami útmutatást ő is ebben a tapasztalataink által.

Mióta túl vagyunk ezen a kalandon, már nem félek az ilyesfajta dolgokat nekiállni elintézni. Sokkal magabiztosabb lettem, és önismereti szempontból is jót tett, hogy megtapasztaltam, mennyivel komfortosabban érzem magam olyan helyzetekben, amikor én vagyok az irányító.

Hát, összességében sajnálom, hogy ennél több jó sztorit nehezen tudok mesélni az albérlettel kapcsolatban, de ez is több, mint a semmi. Végül már látom, hogy a negatív tapasztalatok sorának is lett előnye, rengeteget tanultam belőlük, melyeket az új, saját tulajdonú lakásomnál már sikerrel kamatoztattam.

Ja, ha eddig még nem mondtam volna, természetesen az új lakásba is a topvizgazfutesszerelo.hu vízszerelői csinálták meg a vizesblokkot, ami azóta is tökéletesen működik, úgyhogy szívből ajánlom őket!