Meglepetés az új albérletemben

Három hete egy új albérletbe költöztünk az élettársammal. Mivel mindketten elkezdtünk jobban keresni, ezért úgy döntöttünk, hogy egy olyan lakást keresünk, ami kellemesebb környéken van, és még jó panorámával is rendelkezik. Egy új albérlet keresése általában eléggé nehézkes és hosszadalmas folyamat, de nekünk alig két hét alatt sikerült megtalálnunk a megfelelőt. Nem is vártunk sokat papírok aláírásával és a beköltözéssel. A költözködés előtt még nem gondoltuk, hogy nem csak a lakhelyünk, hanem az életmódunk is meg fog változni emiatt. A beköltözésünk során ugyanis, a konyha egyik szekrényében mindenféle bio készítményeket találtunk. Megkérdeztük a főbérlőnket, hogy nem tud e valamit erről a csomagról. Azt mondta, hogy valószínűleg az előző tulajdonosé, aki véletlenül ott hagyhatta. Mivel azonban már elköltözött Németországba, nem volt esélyünk visszaadni számára a csomagot, így hát úgy döntöttünk, hogy megesszük majd mi. Ez kapóra jött nekünk, hiszen a költözködés miatt amúgy sem lett volna túl sok időnk vásárolni.

Annyira beváltak számunkra ezek az élelmiszerek, hogy át szerettünk volna ezekre térni mi is. Egy kis neten történő kutakodás után meg is találtuk a Bio City weboldalát, ahová rögtön regisztráltunk is. A regisztráció nagyon megéri, hiszen egy jutalmazási rendszert biztosít a számunkra, így hosszútávon jelentős összeget spórolhatunk meg, úgy, hogy közben még egészségesen is táplálkozunk. Sajnos a bolt nem a mi városunkban található, de az internetes felületen a rendelés nagyon könnyedén zajlik, ahol választhatunk a házhozszállítás vagy a csomagfelvevő szolgálat között is.

Az első étel, amit kipróbáltunk az albérletben felejtett készítmények közül egy vaníliás kása volt. Ebben olyan alappor található, amiben semmiféle cukor és édesítőszer nem található. Persze ízlés szerint lehet édesíteni. Mi az édesítéshez kókuszvirág cukrot alkalmaztunk, ami szintén megrendelhető az említett weboldalon keresztül. A kókuszvirág cukor lassan szívódik fel, így nem csak az egészséges táplálkozás kiegészítő lehet, de olyan fogyókúrás diétába is illik, amibe szeretnénk édes ízeket csempészni. A vaníliás zabkásánkhoz is kiváló ízt adott. A zabkásánkhoz rendszeresen hozzá szoktunk adni aszalt vörös áfonyát is. A Bio Citynél aszalt vörös áfonyából két kiszerelés is található: 100 vagy 200 grammos. Mi mindig a nagyobb kiszerelést vásároljuk, mert szinte mindennap fogyasztunk belőle és árban is jobban megéri. Néha magában is fogyasztjuk, mint nassolnivalót. Ebben az élelmiszerben különböző vitaminokat, tápanyagokat és hasznos hatóanyagokat találhatunk. Például az egyik leghasznosabb eleme a flavonoid, ami védi az ereket és elősegíti a termék antioxidáns hatását is. Másik hatóanyaga a fenol, ami az immunrendszer megerősítését segíti elő. Valóban, mióta rendszeresen fogyasztom ezt a terméket az élettársammal, ritkábban dönt le minket bármilyen betegség.

Bio City

Persze nem csak a reggelihez vagy a nassolnivalókhoz kínálnak alternatív, egészséges produktumokat. Például a kedvesem a főzésekhez rendszeresen használja a fűszeres zabköretet. Ez az egyik kedvenc Bio City terméke. Nem csak fogyasztani, de még elkészíteni is szereti, hiszen nem csak az íze finom, de az elkészítése is gyerekjáték. A zabköret megfelelő elkészítésében egy részletes leírás segít minket, amit megtalálunk a termékleírásban. Én általában valami húsételhez szoktam fogyasztani köretként, a párom viszont gyakran csak zöldségekkel eszi, mert ő ritkán kívánja húst. Ebből is látszik, hogy itt sok olyan terméket megtalálhatunk, melyeket különböző módokon is fogyaszthatunk. Tehát aki szeretné a kreatív hajlamit kiélni a főzésben, az itteni élelmiszerek segítenek ebben senki.