Míg én albérletet keresek, addig más székhelyszolgáltatást.

Elég szomorú, hogy így áll a dolog, de nem mindenki lehet sikeres üzletember húszon pár évesen. Én albérletet keresek, míg Dani barátom székhely szolgáltatást a jól menő cégének. Az élet néha kegyetlen, de jó neki. Persze kicsit jobb lenne, ha nem dörgölné a orrom alá, de ha már itt írom ezt a kis bejegyzést, elmondom nektek is, hátha másnak is hasznára válik legalább. Úgy mesélte, hogy egy hirdetésen keresztül találta meg a https://szekhelyszolgaltatas24.hu/ linkjét, amire aztán rákattintott.

Az oldal két lehetőséget kínált: a már említett Újlengyel székhelyű verziót, és egy budapesti lehetőséget, ami valójában kettő volt, hiszen két cím között lehetett választani. Mindkét opció esetébe részletesen leírták, mire lehet számítani, ha az ügyfél rászánja magát, és egyezséget köt ezzel a szolgáltatóval. Újlengyel esetében megszabadulhatsz az iparűzési adódtól, hiszen Újlengyelben erre az önkormányzatnak nincs se igénye se törvénye rá, hogy behajtsa. A szolgáltató elmondása szerint Magyarországon nem csak Újlengyel ilyen település, de ők itt tudnak neked székhelyet biztosítani. Ezenfelül a székhelyszolgáltatás keretein belül először is, ha még nincs céged, ingyen és bérmentve alapíthatsz rajtuk keresztül. Sőt, ha nincs ügyvéded, az se probléma, mert biztosítanak neked egyet teljesen ingyen. Amire szükséged van ezen a ponton (ha még nincs céged, hangsúlyozom újra) az egy könyvelő. Ezek után minden megy online, és akár egy órán belül elrendeznek neked mindent, amiről telefonon és e-mailben is értesítenek. Természetesen, ha ragaszkodsz a saját ügyvédedhez, dolgoznak vele is, itt céget módosítani van lehetőséged, hiszen a székhely bejegyzése miatt úgyis kell, szóval két legyet tudnál ütni egy csapásra. A menet ezután ugyanaz: egy óra, majd telefon és email.

Ha a pesti opciót választod, akkor egy tárgyalóval szolgálnak majd, amit ingyen igénybe vehetsz, ha a cégednek szüksége van rá. Természetesen ugye az Újlengyelben található székhely még mindig iparűzési adó mentes, ahogy már említettem.

Egy olyan szolgáltatásért egy tízessel kevesebbet fizetsz, ami nem szabadít meg az iparűzési adódtól és csak a leveleidet veszi kézbe, majd továbbítja. Ja, és ha nagyon szükséged van rá, ott az a tárgyaló. Egy kezdő vállalkozásnak, akinek még nincs neve a piacon, csak próbálja kiépíteni azt, egy ilyen jó megjelenést és presztízst kölcsönző tárgyaló pont nagyon is kapóra jöhet. Plusz, mivel még kicsik, az állam nem vesz tőlük annyit el iparűzési adóban, így a tízessel olcsóbb szolgáltatás sokkal jobban megérheti nekik. Igen, egy pesti szolgáltatás esetében 30 ezer forintot kének a cégtől 6 hónapra, plusz egy hónapot teljesen elengednek. Daninak, aki gyakorlatilag most egy családi céget vezet egyedül nem ez a szolgáltatás nyerte el a tetszését, hiszen neki már van ügyfélköre, viszont az IPA-ja meg magas.

Ahogy gondolom – ezt már az előző megjegyzésből leszűrhettétek – az Újlengyelben bérelt székhely 40 ezret kóstál ugyanígy hat hónapra, és a hetediket ingyen adják. Mivel Dani ennyit áradozott erről az oldalról, és hogy milyen jó volt, hogy ilyen gyorsan és könnyen megcsináltak helyette szinte mindent, ezért gondoltam, én is megnézem magamnak a https://szekhelyszolgaltatas24.hu/-t. Nem valószínű, hogy valaha is vállalkozni fogok, de ki tudja, mi t tartogat még a jövő.

Ahogy az ki is van írva az oldalukon, látszik, hogy már több éve játsszák ezt a játékot és nem kezdők a dologban, ami nagyon megnyugtató tud lenni egy friss cég vezetőjének, vagy vezetőinek. Ahogy pedig mondtam, nem rejtenek semmit véka alá: az oldal alján található blogjukon nagyon sok jó, és hasznos tanácsot tud találni az ember. Én mindenképp ajánlom azoknak, akik cégalapításon törik a fejüket. Nagyon megéri látni előre, mi az, amibe bele akarsz vágni. Ilyen belsős szemszög kell a fiataloknak ahhoz, hogy lássák, elég termettek-e a feladatra. Ez ugyan többnyire a székhellyel kapcsolatos dolgokra fókuszál, de még így is sok mindent lehet belőlük tanulni. Hiszen, ha tudás szűkében van az ember, jobb ha mindent felszív, mint a szivacs, majd utólag szelektál. Én így csináltam végig a tanulmányaimat, és még nem hagyott cserben ez a filozófia.

Ahogy elnéztem, az is nagyon érdekes volt, hogy megjegyzik, ha a hatóságok jönnek, gyakorlatilag ők foglalkoznak velük, és gondolom majd továbbítják a lepapírozandó részeket a szerződő fél felé, de erről nagyon nem szól a fáma. Ez, meg még néhány egyéb apróság fúrta az oldalamat, ezért mégis csak felhívtam őket, bár kicsit furdalt a lelkiismeret, mert nem terveztem velük szerződni. Végül is mindenre nagyon kielégítő választ kaptam.

Én csak azt tudom mondani, hogy ha feltörekvő, fiatal cég tulajdonosa, vagy tulajdonosai vagytok, akkor a pesti székhelyszolgáltatás nektek van kitalálva: minden megvan benne ahhoz, hogy ügyfeleket hódíts magadhoz, és utána már csak a saját kemény munkádon múlik, hogy nevet szerezz a piacon.

Ha pedig olyan cég vagy, akinek már van neve, és teljesen meg vagy elégedve azzal az ütemmel, ahogy fejlődik a céged, viszont nagyon eleged van belőle, hogy az állam a bevételed jó részét zsebre rakja, mert azt te inkább visszaforgatnád a cégbe, emelnél a munkások bérén esetleg vagy netalán tán bezsebelnéd, akkor az Újlengyelhez tartozó székhelyszolgáltatás az, ami a neked való.

Ha pedig az oldalt végigböngészve valami nem teljesen világos, vagy kérdésed van, az oldal tetején található telefonszám segítségével minden kételyedet megnyugtatják. Én biztos, hogy náluk kötnék ilyen szerződést, ha rászorulnék, igényem lenne rá. Ezek után nem csodálkozom, hogy Dani úgy el volt tőlük ájulva. Ugyan nem minden részletben értünk egyet, de abban biztos, hogy ez a profi szolgáltató megérdemli, hogy ennyi ideje a piacon munkálkodjon, és mindketten csak jól jöhettek ki a szerződésből.