Nyári gumi vásárlással oldottuk meg az albérletbe költözést

Albérletet találni Budapesten nem egyszerű, olcsót pedig különösen nehéz. Amikor a húgom tavaly főiskolára készült és albérlet kutatásba fogott, nemcsak anyagi, de lelki támogatásra is szüksége volt, hogy ne adja fel. Több hónapnyi sikertelen keresés után végül rátalált az igazira. Természetesen örömmel segítettünk neki a költözködésben.

Lelkesen pakoltam volna fel a családot és vettem volna az irányt a főváros felé, amikor eszembe jutott: nyár közepe van és az autónkra igencsak hiányzik a nyári gumi. Téli gumival mégsem tehetek meg ekkora utat, nemde? Miért nem jutott korábban eszembe, hogy le kell cserélni a téli gumikat?!

No, de magyarázkodással nem megyünk semmire, ugorjunk inkább elébe a dolgoknak! Szerencsére ezen az oldalon nyári gumik széles választékára bukkantam, folyamatosan a legkülönbözőbb típusokkal és márkákkal várják a netes vásárlókat. Ez kifejezetten jól jött, ugyanis a mi autónk nagyon különleges. Nem azért, mert olyan ultramodern lenne, hanem mert olyan régi.

A lényeg, hogy megtaláltam a megfelelő nyári gumi szettet, rögtön ki is egyenlítettem a számlát bankkártyával. Már másnap meg is érkeztek a gumik. Mivel már így is el voltam késve a gumicserével, és egyébként is fontos, hogy azt hozzá értő emberek végezzék el, elvittem a legközelebbi szakműhelybe. Szerencsére éppen tudtak fogadni (bár megjegyezték, hogy azért nem július végén kellene gumit cserélni). Hamar elvégezték a cserét, valamint a kiegyensúlyozást is, hiszen ez nagyon fontos gumicsere esetén. Amennyiben kiegyensúlyozatlanok a kerekek, az károsan befolyásolja a gumik élettartamát és kopássebességét, nem mellesleg a menetstabilitásra sincsen jó hatással. Miután tehát ezt is megcsinálták, a szerelők rosszalló tekintetének kereszttüzében slisszoltam ki a műhelyből. Nem dicsértek meg érte, amiért most cseréltem gumit. “Bármi történhetett volna.” – mondták.

Miután a gumidiszkont.hu-n én is kiokosítottam magam a gumicsere jelentőségét illetően, már értettem, miért nem gratuláltak az autóműhelyben dolgozók. A nyári gumi felhelyezése a téli gumik helyett nagyon fontos, hiszen a forró aszfalton máshogy viselkednek a gumiabroncsok is. A nyári gumi összetétele és minősége azt a célt szolgálja, hogy meleg időben is tökéletes legyen a tapadás és a stabilitás menet közben. A nyaranta oly gyakori záporok pedig rendkívül vizessé tehetik az út felszínét. Ahhoz, hogy ilyen körülmények között sem csússzon ki az autó, olyan barázdáltságú gumik szükségesek, melyek kiválóan elvezetik a vizet. Ezt pedig csak a nyári gumi képes nyújtani.

A kerekek szempontjából a megfelelő guminyomás is nagyon fontos, mindig az előírt érték közelében szükséges tartani azt. Rendszeresen kell ellenőrizni, és ha szükséges, fújni a gumikba. Csakis jó nyomáson haladhat stabilan és egyenletesen az autó, így nem kopnak rendellenesen a gumik és az élettartamuk is így lesz hosszú. Így tehát nem csak a csere fontos, de a folyamatos karbantartás is.

Szerencsére a gumidiszkont.hu által megvalósított gyors szállításnak köszönhetően hamar nyakunkba vehettük Budapest utcáit és besegíthettünk a költözésben. A húgom nagyon boldog volt az új albérlet miatt. Na, nem is kifejezetten a lakás miatt – hiszen az szűkös volt és nem is volt túl jó helyen- hanem azért, mert végre ő is pesti csaj lesz! Az pedig mégiscsak különleges élmény, nem?