Sok mindent meg lehet tudni egy albérletben

Életem nagy részében albérletben laktam és még lakok most is. Nekem abszolút bejön, mert nem vagyok kötve semmihez. Ha éppen úgy alakul, akkor csak tovább állok és kész. Szerintem ez egyáltalán nem olyan nagy dolog. Számomra az is nagy előnye az albérleteknek, hogy így a város egy csomó olyan részén laktam már, ahol amúgy valószínűleg nem laktam volna és ezzel is csak gazdagabb lettem.

Persze nagyon sok albérletben laktam valakivel, nem egyedül. Ezek legtöbbször jól sültek el, de bizony volt olyan is, hogy nem, dehát ez egy ilyen műfaj. Bármi benne lehet a pakliban.

Szerencsére a mostani lakótársammal remekül kijövünk. Pont tegnap mesélte, hogy nagy keresésben van, mert a cég ahol dolgozik egy építőipari cég és az acélmegmunkáláshoz éppen bérmunkát keresett.

Persze nem kellett olyan sokat keresgélnie, mert gyorsan és egyszerűen meg is találta, hiszen az Acélpartner Kft. egyik szolgáltatása a bérmunka. A bérmunka ez esetben azt jelenti, hogy vállalnak olyan munkákat, amelyhez a vevő biztosítja az alapanyagot vagyis gyakorlatilag csak behozza az anyagot, hogy azt levágják vagy megmunkálják, tehát csak a szolgáltatásért kell fizetnie, magáért az anyagért nem. Egy ilyen folyamat során első körben átküldik a műhelyrajzot és a vágási egységárat a vevőnek, aki ha azt megfelelőnek találja és azt el is fogadja, akkor teljesítik a szolgáltatást, vagyis elkészítik a termikusan levágott terméket. A más levágott éleket nem hagyják csak úgy, hanem mindig sarokcsiszolóval sorjázzák. Akinek ez nem lenne elég az még kérhet mellé opcionálisan szemcseszórással végzett felülettisztítást is.

De emellett a cégnek még rengeteg féle szolgáltatása van. Alapvetően acélszerkezetek gyártásával, forgalmazásával és vágásával foglalkoznak. Egészen pontosan enyhén ötvözött acélok és általános rendeltetésű szerkezeti acélok gyártásával, megmunkálásával és azok vágásával.

Lemezek esetében a vágási tartományt 5 és 280 mm vastagság között vállalják. Emellett a legnagyobb még vágható lemezméret 4000 és 13.000 mm között mozog. A feldolgozási kapacitásuk sem kevés, hiszen évente olyan 6-7 ezer tonna között mozog. Partnereik között egyaránt megtalálhatóak magyar és külföldi cégek. Maga a vállalkozás egyébként egy teljesen magyar tulajdonban lévó cég, amelyet 1999-ben alapítottak.

Az ajánlatkérésekre általában olyan 1-3 napon belül már konkrét ajánlat érkezik tőlük. Emellett a vállalt megrendeléseket 1-2 hetes határidővel szokták teljesíteni, tehát ennyi idő alatt kész kell hogy legyenek a munkával.

Ez nagyon érdekesen hangzott, így ha a közeljövőben az ő szolgáltatásukra lenne szükségem, akkor már tudom, hogy kiket és hol keressem.

.