Távoli albérlet, megfelelő autó

Nagy öröm ért engem nem régiben, mert a fiam felvételt egy felsőoktatási intézménybe. A fiam és az egész család izgatottan készült rá, hogy a tanév elkezdése zökkenőmentesen menjen. Ennek az egyik legfontosabb tényezője az albérlet volt, hiszen tőlünk egy viszonylag távoli, egyetemi városban fogja elkezdeni a felsőfokú tanulmányait. Megfelelő albérletet találni a fővárosban találni nagyon nehéz, de vidéken is eléggé nehézkes folyamat lehet, főleg ha iskolakezdési időszak van. Egy albérlet igen sok féle adottsággal rendelkezhet, amiket alaposan végig kell elemezni, hiszen ez egy hosszú távú és fontos döntés. Senkinek sem lenne kellemes, ha rövid időn belül ki kéne költözni, mert ez rengeteg macerával járna, ami nem hiányozna az iskolakezdés mellé.

Mi mindenre kell figyelnünk? Fontos a bérbeadó személye, hiszen nem csak a bérlőnek, de a bérbeadónak is korrektnek és megbízhatónak kell lennie. A lakás alapterületét is ismernünk kell, hiszen nem jó, ha az túl kicsi, de az is pazarlás, ha feleslegesen nagy a céljainkhoz. Sokaknak nem mindegy az sem, hogy lehet-e állatot tartani az albérletben, hiszen vannak, akik a kis kedvencükkel szeretnének beköltözni. Nem utolsó szempont az sem, hogy milyen környéken található az albérlet. Ez fontos lehet a közlekedés és a közbiztonság szempontjából is. Vannak-e a közelben boltok, éjjel-nappali üzletek, parkok és szórakozási lehetőségek. Nem árt tudni, hogy kik lesznek a szomszédjaink, hiszen megeshet, hogy például túl hangosak. Le kell ellenőrizni azt is, hogy mennyire van karbantartva a lakás és mikor renoválták utoljára. Egy piszkos fal látványa senkinek sem kellemes. Ismerni kell a lakás műszaki állapotát is: rendben van e a fűtés, a villany és a vízellátás. Kritikus kérdés a bojler állapota is, hiszen ha az elromlik, az meglehetősen kellemetlen. A konyha és a fürdő felszereltségét szintén nem árt ismernünk.

Az én esetemben ráadásul az autómat is ellenőriztetni kell, mert már elég öreg és azt tervezem, hogy gyakran elvezetek a fiamhoz.

www.metaautoszerviz.hu

Nagy szerencsém van, hogy ismerek egy príma márkafüggetlen autószervizt, akik az autóm ellenőrzését és karbantartását hatékonyan le tudják bonyolítani. Egyszerűen el lehet érni őket a www.metaautoszerviz.hu weboldalon keresztül, ahol a lehető legrészletesebb információkkal fogadják a látogatókat.  Az oldalra fellépve rögtön feltűnik, hogy mennyire átlátható minden. Gyakorlatilag bármilyen céllal is látogatunk az oldalra, rögtön kézre esik minden és szinte nem is kell keresni azt, amiért jöttünk.

A kapcsolati információk jól láthatóan fel vannak tüntetve az oldalon. Van lehetőségünk közvetlenül telefonon beszélni az autószervizzel, de a megadott címen akár személyesen is felkereshetjük őket, ha inkább szóban szeretnénk utána járni a lehetőségeknek. Az oldal egyik leghasznosabb funkciója az időpontfoglalás. Erre átkattintva láthatóvá a legközelebbi lehetséges időpont, de persze más későbbi időpontok választására is van lehetőség. Az időpont foglalás során rögtön meg is adhatjuk a fontos adatinkat. Egyrészt megadhatjuk a saját adatinkat: vezetéknév, keresztnév, email cím és telefonszám. Továbbá az autónk alapvető adatit is itt tudjuk megadni: márka, modell, rendszám és egyéb megjegyzés.

Nagyon fontos kiemelni, hogy egy márkafüggetlen autószervizről beszélünk. Mikor ráklikkeltem a galériára, ezt a képek bizonyították is. Itt több márkájú és típusú autókról találhatunk képeket, ahol a javításuk és karbantartásuk folyik. A munkafolyamatokat bemutató képeken moderneszközöket láthatunk, amiket szakképzett és tapasztalt dolgozók használnak.  Találhatunk itt személygépkocsikat és kisteher gépjárműveket is, sőt motorokat is. A galériában kutakodva az egyik fotó különösen elnyerte a tetszésemet: ezen a képen egy faanyagokból díszített autócsodát láthatunk.

A www.metaautoszerviz.hu oldalán egy blogot is találhatunk, több különböző cikkel. Itt igazán releváns tartalmakat olvashatunk a különböző járművek javításáról, karbantartásáról és arról, hogy mikor érdemes egy profi csapathoz fordulni. Az egyik legtanulságosabb cikk számomra arról szólt, hogy mennyire fontos egy autó fékrendszerének legalább az évente történő ellenőrzése és karbantartása. Ez egy szakemberek által megfogalmazott vélemény, amire érdemes hallgatni.

Mikor rákattintottam a szolgáltatások menüpontra, akkor értettem meg igazán, hogy mennyire jó helyen járok.  Itt éreztem igazán, hogy ezt az autószervizt mennyire áthatja a profizmus.

A szolgáltatások között szerepel a gépkocsik teljes átvizsgálása és állapotának a felmérése. Én magam ezt a szolgáltatást vettem igénybe, és teljesen elégedett vagyok az eredménnyel. Ide tartozik például a műszaki vizsga, de az adás-vételek előtt is gyakran igénybe vesznek egy átvizsgálást.

Az autószerviz a legújabb számítógépes eszközökkel is fel van szerelkezve, így lehetőség van arra is, hogy az autó diagnosztika során kiolvassák a hibakódot. Ezáltal a hibákat gyorsan és egyszerűen megtalálják a számunkra, amit aztán ki is javítanak.

Az autók elektronikai rendszere mindig egy kényes téma és sokszor nehezen találni rájuk megoldást. A www.metaautoszerviz.hu szolgáltatási között azonban ez is ott szerepel, így ha ilyen problémánk adódna az autóval, bátran fordulhatunk hozzájuk.

Igen kellemetlen, ha az autónk klímaberendezése felmondja a szolgálatot. Még kellemetlenebb, ha ez nyáron történik meg velünk. Azonban ebben az esetben is megoldást kínál számunkra ez az autószerviz.

Egy autónak mi a legfontosabb része? Természetesen a fékrendszere. Ezt ez a profi autószervizes csapat is pontosan tudja és nyújt professzionális megoldásokat ebben a kérdésben. Fontos megemlítenem, hogy a fékek javításának úgy történnie, hogy a munkafolyamat befejezése után megtörténik a fékek erejének a mérése is, ezáltal biztosak lehetünk a kívánt eredményben. Ehhez egy speciális eszközre van szükség, amivel természetesen itt is rendelkeznek. Itt még az ABS kocka cseréjét is elvégzik a számunkra, amit egyébként kevés helyen nyújtanak, mint szolgáltatást, mert nagyon komoly szakértelem és berendezések szükségesek hozzá.

Biztonságunk szempontjából szintén kardinális kérdés a fényszórók működése. Ennek javítását és beállítását szinten érdemes egy ilyen tapasztalt és szakmai csapatra bízni. Fontos hogy lássunk és az is, hogy láthatóak legyünk!

A lehetőségek között megtalálhatjuk a futóművek ellenőrzését, beállítását és karbantartását is. Ezen a területen gyakran jelentkezhetnek hibák, hogy különösen fontos, hogy erre oda figyeljünk. A gumik ellenőrzését, szervizelését és kicserélést szintén elvégzik itt a számunkra.

A szolgáltatások között szerepelnek továbbá a kipufogók javításának és cseréjének az elvégzése, a DPF szűrő berendezések tisztítása és kicserélése, a kuplung karbantartása és cseréje, a lengéscsillapítók és a rugók ellenőrzése és szerelése, az olajcsere, illetve a vezérlés cseréje és szervizelése is.

Látható, hogy gyakorlatilag az itt felsorolt szolgáltatások teljesen lefedik az igényeket, amik egy gépkocsi szervizelésénél felmerülhetnek. Itt megkapjuk a profi szaktudást, a tapasztalatot, a modern eszközöket és a minőségi alkatrészeket is. Külön kiemelném, hogy az elvégzett munkára itt garanciát is kapunk.

A weboldalon a szolgáltatásoknál korrekt módon ki vannak írva az árak is, melyeket igen versenyképesnek találtam. A különböző árakat egyébként az árak menüpontban is megnézhetjük külön és felsorolásszerűen, ha szeretnénk.