Végre magunk mögött hagyhatjuk a belvárosi albérletünket

napelem méretek

A párommal közel 10 évig éltünk albérletben és végre sikerült összespórolnunk annyi pénzt, hogy megvegyük életünk első közös otthonát a kertvárosban. Szavakkal nem tudom leírni mennyire boldog és izgatott vagyok egyszerre. Már annyi mindent elterveztem és alig várom, hogy a teraszon reggelizzünk a saját kertünkben gyönyörködve. Mivel túlbuzgó vagyok eljátszadoztam a gondolattal, hogy mi lenne, ha napelemekkel termelnénk az energiát, ugyanis a környező házakon már láttam ilyeneket.

Fel is mentem az internetre, hogy kicsit jobban utána nézzek a napelem méretek témakörének. A napelempalyazatok.hu oldalon kötöttem ki végül, ahol nem csak a napelem méretekről tudtam bővebben tájékozódni, hanem az éppen aktuális támogatási lehetőségeknek is, amivel jócskán letudunk faragni a költségekből.

Ez az oldal alapvetően, ahogy a domain cím is mutatja, napelemes pályázatokkal foglalkozik, de mindemellett bőven informálja a látogatót a napelemekről is.

Például itt tudtam meg, hogy egy átlagos háztartás éves fogyasztása kb. 2200 kWh, de ez mondjuk egy 2018-as adat és ahogy fejlődik a technológia, mi meg egyre több elektromos eszközt használunk, ez a szám úgy növekedhet, meg persze növekszik is. Például gondoljunk csak egy melegebb nyárra, meg az újonnan beszerelt légkondinkra. Az újdonság erejével, meg persze a 40 fokos hőségre való tekintettel, állandó jelleggel be lesz kapcsolva, ez pedig megemeli a villanyszámlát szépen.

Innen tudtam meg azt is, hogy egy fotovoltaikus rendszer névleges teljesítményét kWp-ben szokták mérni, ami kilowattcsúcsot jelent. A „p” betű pedig az angol peak szóra utal, ami a csúcsot jelenti. És ha valakinek 3500 kWh körül van az éves fogyasztása, akkor nagy valószínűséggel egy 3 kWp teljesítményű rendszerre lesz szüksége.

Nagyon sok érdekes cikkel találkozhattok ezen az oldalon és az éppen aktuális családtámogatási pályázatot is érdemes szerintem átolvasni, mert nagyon jó lehetőségek vannak most éppen érvényben.

Ha éppen felújítanátok, vagy Ti is érdeklődtök a napelemek iránt, akkor mindenképp látogassatok el a napelempalyazatok.hu oldalra!